Τοπικά

Επαναλειτουργούν από σήμερα Το Ιατρείο Αλληλεγγύης και το Κοινωνικό Φαρμακείο

Σ4-Φ1-ΙΑΤΡΕΙΟ

Επαναλειτουργεί από σήμερα, Δευτέρα, το Ιατρείο Αλληλεγγύης του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας προκειμένου να εξυπηρετεί τους ανασφάλιστους πολίτες οι οποίοι βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Το Ιατρείο Αλληλεγγύης διέκοψε τη λειτουργία για τον Αύγουστο, καθώς αφενός στηρίζεται στην εθελοντική προσπάθεια των γιατρών και των νοσηλευτριών που έπρεπε να ξεκουραστούν αφετέρου η κίνηση των ασθενών αυτή την περίοδο είναι περιορισμένη.

Ωστόσο ο στόχος του Ιατρικού Συλλόγου για άμεσα συνδρομή στους αναξιοπαθούντες υλοποιείται κανονικά και από αυτή τη Δευτέρα θα παρέχονται οι ιατρικές υπηρεσίες.

Το θέμα συζητήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου, όπου τέθηκε το χρονοδιάγραμμα έναρξης του Ιατρείου. Επίσης την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνει συνάντηση των εθελοντών γιατρών, ώστε να διατυπωθεί εκ νέου ο γενικότερος συντονισμός δράσης του Ιατρείου και εξυπηρέτησης του κοινού.

Για το μήνα Σεπτέμβριο οι ώρες λειτουργίας του Ιατρείου θα είναι από τις 4 μέχρι τις 6 το απόγευμα. Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή θα γίνονται εξετάσεις από τον παιδίατρο, τον παθολόγο και τον χειρουργό, ενώ κάθε Πέμπτη από τον ψυχίατρο και τον καρδιολόγο.

Ο παθολόγος, μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου κ. Χρήστος Πανάγος που έχει ενεργοποιηθεί ιδιαίτερα στο θέμα της οργάνωσης του Ιατρείου Αλληλεγγύης, σημείωσε πως περισσότεροι από 500 συμπολίτες έχουν βοηθηθεί μέσω του Ιατρείου. Μάλιστα για όλους αυτούς έχει δημιουργηθεί ειδική καρτέλα με την πάθηση που έχουν και την υπηρεσία που τους παρασχέθηκε, ώστε να υπάρχει άμεση αντιμετώπιση για οποιοδήποτε νέο περιστατικό προκύψει. Το Ιατρείο διέκοψε προσωρινά τη λειτουργία του για το μήνα Αύγουστο και ξεκινάει πάλι την σήμερα. Πρόκειται για μια εθελοντική προσπάθεια από γιατρούς του ιδιωτικού τομέα αλλά και του δημόσιου τομέα, καθώς και από νοσηλεύτριες που αφιερώνουν από το προσωπικό και επαγγελματικό χρόνο για να προσφέρουν στο συνάνθρωπο. Η προσπάθεια που ξεκίνησε τον περασμένο χειμώνα θα συνεχιστεί και φέτος, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνει συνάντηση των γιατρών γα να αποφασιστεί η περαιτέρω δράση του Ιατρείου ως προς το οργανωτικό κομμάτι.

Στεγάζεται στο Δίαυλο (Τοπάλη 54) με είσοδο από την Σκενδεράνη στο ισόγειο του κτιρίου, το οποίο παραχωρήθηκε από την Δημοτική Αρχή Βόλου και διαμορφώθηκε κατάλληλα και ξεκίνησε τη λειτουργία του από την Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013. Τηλέφωνο Ιατρείου 2421-0-20464.

Σε περίπτωση που χρειαστεί κάποιος συμπολίτης να εξετασθεί από γιατρό υποειδικότητας, όπως, ουρολόγο, ΩΡΛ, οφθαλμίατρο, καρδιολόγο, ρευματολόγο, δερματολόγο, γυναικολόγο, ενδοκρινολόγο κτλ ή χρειασθεί να υποβληθεί σε παρακλινικό έλεγχο, ακτινογραφίες ή μικροβιολογικές εξετάσεις, παραπέμπεται από τον γιατρό του Ιατρείου για εξέταση.

Υπάρχει Κάρτα Υγείας Ασθενούς, Βιβλίο Καταγραφής Περιστατικών, Παραπεμπτικό Ασθενούς προς Άλλη Ειδικότητα, και Συνταγολόγιο που συνταγογραφούνται φάρμακα που τα χορηγεί το Κοινωνικό Φαρμακείο, θεσμός που δημιουργήθηκε από την Μητρόπολη Μαγνησίας και τον τοπικό Φαρμακευτικό Σύλλογο.

 

Και το Κοινωνικό Φαρμακείο

Από σήμερα Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013 το Κοινωνικό Φαρμακείο Βόλου θα λειτουργεί ξανά στις ώρες που ίσχυαν πριν την 1η Αυγούστου 2013.
Συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα –Τετάρτη από 18,00 μέχρι 19,30 και κάθε Τρίτη Πέμπτη από τις 11:00 μέχρι 13:00.
Με την ευκαιρία έγινε γνωστό, ότι κατά την διάρκεια του Αυγούστου το Κοινωνικό Φαρμακείο Βόλου δεν διέκοψε καθόλου την λειτουργία του και λειτούργησε όλες τις Τετάρτες του μήνα Αύγουστου βοηθώντας έτσι του αρκετούς πάσχοντες συνάνθρωπους μας .
«Στο επόμενο διάστημα θα εντείνουμε ακόμη περισσότερο την λειτουργία του μιας και οι ανάγκες για βοήθεια στους συνάνθρωπους μας όλο και περισσότερο αυξάνουν».
Θυμίζουμε ότι το Κοινωνικό Φαρμακείο Βόλου στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος οδός Κ. Καρτάλη και Δημητριάδος στον Βόλο, και λειτουργεί με την εθελοντική εργασία φαρμακοποιών μελών του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας. Τηλ.2421028833 και 2421020270

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το