Photo Gallery, Τοπικά

Εθελοντική αιμοδοσία στο 2ο Λύκειο Ν. Ιωνίας

Πρωτοβουλία του συλλόγου γονέων με τη στήριξη των διδασκόντων

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε χθες στο 2ο Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας με πρωτοβουλία του συλλόγου γονέων και τη στήριξη των διδασκόντων. Στο σχολείο έχει δημιουργηθεί τράπεζα αίματος, ενώ είναι η δεύτερη συνεχή χρονιά που διοργανώνεται μια τέτοια πρωτοβουλία.

Γύρω στις 8.30 το πρωί μετέβη στον αύλειο χώρο του σχολείου η κινητή μονάδα του τμήματος αιμοδοσίας του Νοσοκομείου, ενώ καθηγητές, γονείς και μαθητές πρόσφεραν αίμα.

Ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς μαθητικού συμβουλίου Κώστας Βαϊόπουλος τόνισε πως είναι πολύ σημαντική αυτή η πρωτοβουλία του σχολείου, γιατί το αίμα είναι πολύτιμο και μπορεί να το χρειαστεί ο καθένας ανά πάσα στιγμή. Βέβαια εμείς ως μαθητές, δυστυχώς δεν έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε αίμα, αφού δεν έχουμε ενηλικιωθεί, αν και θα το θέλαμε πολύ, ωστόσο στο μέλλον θα συμμετάσχουμε σε αυτή την εθελοντική προσπάθεια.

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου γονέων κ. Πελοπίδας Βασιλείου επισήμανε πως ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα δράση από τους γονείς και τους καθηγητές, γιατί στις μέρες μας το αίμα είναι το πιο πολύτιμο αγαθό. Ιδιαίτερα δε τώρα την περίοδο των Χριστουγέννων, οι ανάγκες αυξάνονται, καθώς ο κόσμος μετακινείται σε διάφορους προορισμούς και ο κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων ελλοχεύει.

Ο ίδιος ως εθελοντής αιμοδότης, υπογράμμισε πως πρέπει να γίνει συνείδηση στο σύγχρονο άνθρωπο να προσφέρει αίμα, γιατί οι ανάγκες είναι καθημερινές. Με την τράπεζα αίματος που λειτουργεί στο σχολείο, δημιουργείται ένα αίσθημα ασφάλειας για οτιδήποτε έκτακτο προκύψει.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του σχολείου κ. Παναγιώτης Μανδράκης σημείωσε πως για δεύτερη συνεχή χρονιά το σχολείο λειτουργεί τράπεζα αίματος, η οποία δημιουργήθηκε τον περασμένο Μάρτιο. Η πρωτοβουλία μας έχει διπλό στόχο, από τη μια μεριά να καλύψει τις ελλείψεις σε αίμα και από την άλλη δίνουμε στην όλη δράση παιδαγωγική αξία για να έχουν οι μαθητές μια ζωντανή εικόνα του τι σημαίνει προσφορά στο συνάνθρωπο. Παράλληλα λόγω των εορτών η κίνηση αποκτά και επίκαιρο χαρακτήρα στο πνεύμα της αλληλεγγύης και της αγάπης που σηματοδοτούν τα Χριστούγεννα. Υπήρξε γενικά ικανοποιητική συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία, ενώ συνέδραμαν και γειτονικά σχολεία. Παράλληλα θέλω να υπογραμμίσω το ρόλο του συλλόγου γονέων στην όλη πρωτοβουλία.

Ο ενήλικας μαθητής Νίκος Ρηγανάς που έδωσε αίμα, μας τόνισε ότι συμμετείχε στην εθελοντική αιμοδοσία για να βοηθήσει συνανθρώπους, οι οποίοι μπορεί να το χρειαστούν. Και είναι καλό οι νέοι να μπουν σε αυτό το πνεύμα προσφοράς.

Φώτης Σπανός 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το