Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Είκοσι πέντε οργανικά κενά σε δασκάλους και νηπιαγωγούς

Δεν θα γίνουν συγχωνεύσεις σχολείων για την ερχόμενη σχολική χρονιά στη Μαγνησία
Δεν θα γίνουν συγχωνεύσεις σχολείων για την ερχόμενη σχολική χρονιά στη Μαγνησία

 

Στα 25 ανέρχονται τα οργανικά κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, όπως προέκυψαν μετά από συνταξιοδοτήσεις. Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας απέστειλε τα κενά στο Υπουργείο Παιδείας ενόψει των μεταθέσεων.

Από τα 25 οργανικά τα 20 αφορούν στους δασκάλους και τα πέντε τους νηπιαγωγούς.

Σημειώνεται πως το Υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο προς τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στους περιφερειακούς διευθυντές ζητεί να καταχωρήσουν μέχρι 30 Μαΐου, στο https://plan.sch.gr την εκτίμησή τους για τα κενά και πλεονάσματα εκπαιδευτικού προσωπικού των περιοχών μετάθεσης αρμοδιότητάς τους κατά κλάδο και ειδικότητα.

Αναφορικά με τα θέμα των μεταθέσεων η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ζιάκα σημείωσε πως «τα ΠΥΣΔΕ με βάση τη σχετική εγκύκλιο που έχει σταλεί, θα ορίσουν τα οργανικά κενά και μετά θα γίνουν οι μεταθέσεις. Δική μου εκτίμηση είναι πως οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών θα ανακοινωθούν από τις αρχές μέχρι και τα μέσα Ιουνίου. Μετά θα ακολουθήσουν οι αποσπάσεις».

Την άποψη πως δεν θα γίνουν συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων στην περιοχή της Μαγνησίας για την νέα σχολική χρονιά εξέφρασε η κ. Βασιλική Ζιάκα που πρόσθεσε ότι «το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει αποστείλει κάποιο έγγραφο που να αναφέρεται σε θέμα των συγχωνεύσεων».

Στη λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς ένα από τα θέματα απασχολούν ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς, είναι τι θα γίνει με το ενδεχόμενο νέων συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων για τη σχολική χρονιά 2013-2014.

Το θέμα αγγίζει αφενός τις τοπικές κοινωνίες που αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερη ευαισθησία ζητήματα παραμονής των εκπαιδευτικών μονάδων στις περιοχές τους ως κυψέλες πνευματικής δημιουργίας και μόρφωσης αφετέρου τους καθηγητές που φοβούνται, μήπως χάσουν την οργανικότητα των θέσεών τους σε μια περίοδο που πολλά αλλάζουν.

Η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Βασιλική Ζιάκα τόνισε χαρακτηριστικά πως «δεν υπάρχει κάτι καινούριο για τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων. Κάθε χρόνο, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, αποστέλλεται εγκύκλιος του Υπουργείου που αναφέρεται στις ιδρύσεις, προαγωγές, υποβιβασμούς και καταργήσεις σχολικών μονάδων. Βάσει αυτής της εγκυκλίου στην Ελλάδα φέτος προωθούνται οι συγχωνεύσεις 62 σχολείων σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο. Επομένως για την ερχόμενη σχολική χρονιά δεν υπάρχει ζήτημα άλλων συγχωνεύσεων».

Η κ. Ζιάκα πρόσθεσε πως «υπάρχει και η διαδικασία των μετατάξεων, όπου για πρώτη φορά φέτος δημιουργούνται οργανικά κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και ιδίως στις ειδικότητες της Γερμανικής και της Γαλλικής Φιλολογίας. Ήδη έγιναν αιτήσεις από τους εκπαιδευτικούς και θα ακολουθήσουν οι μετατάξεις».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το