Τοπικά

Ανδρ. Παπαμιμίκος: Δεν θα δώσει χρίσματα η ΝΔ

ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΣ

Η ΝΔ δεν θα δώσει χρίσματα ή στηρίξεις σε υποψήφιους δημάρχους ή περιφερειάρχες τόνισε χθες από το Βόλο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος. Ο κ. Παπαμιμίκος συμμετείχε σε συνεδρίαση της διευρυμένης Νομαρχιακής Επιτροπής της ΝΔ, στο πλαίσιο της οργανωτικής ανασυγκρότησης του κόμματος, ενώ συνοδευόταν από το γενικό διευθυντή του κόμματος κ. Τσιμάρα και τον υπεύθυνο κινητοποίησης κ. Κόκκαλη.

Σε ερώτηση της «Θ» αν η ΝΔ θα δώσει χρίσμα σε υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος τόνισε ότι «δεν θα δώσουμε ούτε χρίσματα, ούτε στηρίξεις σε υποψήφιους δημάρχους ή περιφερειάρχες. Αυτό που μας ενδιαφέρει εμάς, είναι οι αυτοδιοικητικοί ν’ αναδειχθούν πραγματικά μέσα από την κοινωνία και μέσα από τους πολίτες. Οι πολίτες να επιλέξουν τους πιο πετυχημένους και τους πιο καταξιωμένους σε κάθε τοπική κοινωνία». Σε ερώτηση πώς θα γίνει αυτό, με ποια διαδικασία, απάντησε ότι «αυτά δεν γίνονται ούτε μέσα από μηχανισμούς, ούτε μέσα από γκάλοπ. Μέσα από τις κινήσεις που γίνονται μέσα από την κοινωνία, η κοινωνία επιλέγει τους καλύτερους».

Απαντώντας στην ερώτηση, αν στο Βόλο υπάρχουν δύο ή περισσότεροι υποψήφιοι δήμαρχοι από τη ΝΔ, τι θα πράξει το κόμμα, ο κ. Παπαμιμίκος απάντησε ότι «η ίδια η κοινωνία θα αναδείξει τους υποψήφιους. Και γι’ αυτό κι εμείς μπήκαμε στη λογική να προτείνουμε την αλλαγή του εκλογικού συστήματος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ώστε να δώσουμε το δικαίωμα στους δημότες, να επιλέγουν όποιον δήμαρχο θέλουν και όποιον δημοτικό σύμβουλο επιθυμούν, ανεξαρτήτως ψηφοδελτίων. Ώστε να φύγουν τα κόμματα, ένα, δύο βήματα πίσω από τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Είναι δική μας πρόταση, αλλά προφανώς τα άλλα κόμματα δεν είναι σε θέση να στηρίξουν μια τέτοια αλλαγή».

Για τη μη εκλογή  του προέδρου της ΝΟΔΕ από τη βάση και μήπως «τη φοβήθηκε τη διαδικασία η ΝΔ», ο κ. Παπαμιμίκος δήλωσε ότι «σε καμιά περίπτωση δεν φοβήθηκε η ΝΔ. Απλά πιστεύουμε ότι αυτή την εποχή είναι προτιμότερο να έχουμε συγκεκριμένα στελέχη, τα οποία θα επιλέγουν τους προέδρους και τα μέλη τους. Γιατί εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι να δημιουργήσουμε πλέον έναν πολύ σύγχρονο πολιτικό οργανισμό, στα πρότυπα των άλλων ευρωπαϊκών πολιτικών οργανισμών, που δεν είναι αναγκαίο να έχουν μόνο μια τεράστια βάση».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις πρόσφατες εσωκομματικές διαδικασίες ο κ. Παπαμιμίκος δήλωσε ότι «παίρνοντας ως δεδομένο το πολιτικό περιβάλλον που υπάρχει σήμερα στη χώρα, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Θεωρώ ότι το πολιτικό σύστημα έχει φθαρεί αρκετά, είναι αρκετά απαξιωμένο. Από εκεί και πέρα δική μας ευθύνη και δική μας δουλειά είναι να συμβάλουμε  στην πραγματική μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος κι αυτό προσπαθούμε να κάνουμε».

Μιλώντας για το σκοπό της επίσκεψής του ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ είπε: «Έχοντας ολοκληρώσει τις διαδικασίες της οργανωτικής ανασυγκρότησης του πολιτικού μας οργανισμού, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, ώστε να μετεξελίξουμε τη ΝΔ από ένα παραδοσιακό κόμμα, σε ένα σύγχρονο πολιτικό οργανισμό. Όπου θα αφουγκράζεται την κοινωνία, θα διεισδύσει μέσα στην κοινωνία σ’ αυτή τη δύσκολη ειδικά χρονική συγκυρία, θα ενεργοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες μέσα από τις τάξεις της, για να βοηθήσουν στην προσπάθεια που κάνει αυτή η κυβέρνηση, σε άμεση σχέση βέβαια με όλους τους Έλληνες πολίτες, ώστε να σταθεί η χώρα στα πόδια της».

Απαντώντας σε ερώτηση πόσο δύσκολο είναι η ΝΔ να περάσει τις θέσεις της σήμερα, σε αυτή τη συγκυρία, δήλωσε πως «είναι αρκετά δύσκολο, αλλά αυτή είναι η δουλειά μας. Η δουλειά μας είναι πραγματικά ν’ ανοιχτούμε, να στηρίξουμε τους πολίτες, για να στηρίξουμε τη χώρα. Οι πολίτες περνάνε δύσκολα, όλοι μας έχουμε κάνει απίστευτες θυσίες, πιστεύουμε όμως ότι είμαστε σε ένα τούνελ, που αρχίζει να φαίνεται φως στο τέλος του». «Θα πείσουμε τους πολίτες, μεταρρυθμίζοντας το πολιτικό σύστημα, αλλάζοντας κι εμείς οι ίδιοι και καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις και κάνοντας συνεχόμενες δράσεις και παρεμβάσεις».

Στην ερώτηση αν υπάρχει συμφωνία κορυφής μεταξύ ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για κατανομή θέσεων στελεχών στη δημόσια διοίκηση και στη Μαγνησία τοποθετούνται μόνο στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο γραμματέας της ΝΔ δήλωσε ότι «σε καμιά περίπτωση δεν γίνεται κάτι τέτοιο. Αυτά ανήκουν σε άλλες εποχές…».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το