Photo Gallery, Τοπικά

Αναπροσαρμογές τελών κοιμητηρίων, κοινοχρήστων και ηλεκτροδοτούμενων χώρων

Η τιμή στα τέλη κοινοχρήστων χώρων στα Παλιά ορίστηκε στα 38 ευρώ τ.μ., όπως ακριβώς ισχύει στην Α’ ζώνη παραλίας

Τροποποιούνται τα τέλη κοινοχρήστων χώρων και εφαρμόζονται αλλαγές ώστε να υπάρξει εξισορρόπηση μεταξύ όλων των Δημοτικών Ενοτήτων όπως αποφάσισε χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου. Η αντιδήμαρχος κ. Νατάσσα Οικονόμου διαφώνησε με τις υπηρεσιακές προτάσεις και περιοχές που μέχρι σήμερα θεωρούνταν «προνομιούχες» από άποψη συγκέντρωσης πληθυσμού, αλλά και καταβολής χαμηλών τελών, παίρνουν νέα θέση στον «οικονομικό κατάλογο».

Στα τέλη κοινοχρήστων χώρων υπάρχει πλέον σύμφωνα με τη χθεσινή απόφαση προσθήκη μίας επιπλέον ζώνης για τους πεζόδρομους των Παλαιών και την πλατεία Παλαιών όπου κατασκευάστηκαν έργα του Δήμου που σηματοδότησαν ανάπτυξη της περιοχής. Μια περιοχή όπως των Παλαιών όπου συγκεντρώνονται για ψυχαγωγικούς λόγους εκατοντάδες πολίτες, δεν μπορούν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων να καταβάλλουν το ίδιο ποσοστό τελών, με τους καταστηματάρχες της Νέας Δημητριάδας.

Η τιμή στα Παλιά ορίστηκε στα 38 ευρώ τμ, όπως ακριβώς ισχύει στην Α’ ζώνη παραλίας.

Στον Βόλο επίσης υπήρξε αλλαγή τιμής στο «πεζοδρόμιο οδών ήπιας κυκλοφορίας». Η τιμή ορίστηκε στα 48,00 €. Σύμφωνα με το σκεπτικό, δεν μπορεί π.χ. η Κονταράτου ως πεζόδρομος να πληρώνει 48,00 € και η Κουμουνδούρου, που λειτουργεί στην ουσία ως πεζόδρομος και έχει επίσης μεγάλη επισκεψιμότητα, ενώ ταυτόχρονα προστατεύεται με τα καγκελάκια να πληρώνει 30,00 €.

Στη Δημοτική Ενότητα Πορταριάς, σε Άλλη Μεριά, Κατηχώρι, Σταγιάτες αποφασίστηκε μείωση σε σχέση με την πρόταση της Υπηρεσίας κατά 5 € ευρώ, σε αναλογία με Αισωνία, Αρτέμιδα, Ιωλκό.

Στην Αγριά τα τέλη ορίζονται – εκτός χερσαίας ζώνης λιμένος – σε 5 ευρώ, αντί 4,5 ευρώ που πρότεινε η Υπηρεσία, σε αναλογία με Άλλη Μεριά, Κατηχώρι, Σταγιάτες Αισωνία, Αρτέμιδα, Ιωλκό.

Για τα οικοδομικά υλικά: Αύξηση για την Α’ ζώνη Βόλου (στο κέντρο και συγκεκριμένα από Γαζή και κάτω), από 4,00 € της Υπηρεσίας, τα τέλη διαμορφώνονται σε 6,00 €. Σε όλο τον υπόλοιπο Δήμο, αντί για 4,00 € σύμφωνα με πρόταση της Υπηρεσίας, διαμορφώνονται σε 5,00 €. Η αύξηση εκτιμάται ως πίεση, ειδικά στην περιοχή του κέντρου, ώστε να τελειώνουν γρήγορα οι οικοδομικές εργασίες και να απελευθερώνονται οι κοινόχρηστοι χώροι.

Για τα τελάρα οπωρολαχανικών υπάρχει αύξηση, σε σχέση με την εισήγηση της Υπηρεσίας, στα 15 €, ώστε να υπάρχει αναλογία με τη Ν. Ιωνία.

Πρατήρια υγρών καυσίμων:

α) Για Βόλο και Ν. Ιωνία θα ισχύσουν ίδιες τιμές, δηλαδή:

* είσοδος – έξοδος πρατηρίων: 9,00 €/τεμ./έτος

* αντλίες καυσίμων στο πεζοδρόμιο: 161,00 €/τεμ./έτος

* δεξαμενές καυσίμων στο υπέδαφος των πεζοδρομίων: 20,00 €/m3/έτος.

β) Για τις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες οι τιμές να καθοριστούν στο 70% του Βόλου, με στρογγυλοποίηση των δεκαδικών, δηλαδή:

* είσοδος – έξοδος πρατηρίων: 7,00 €/τεμ./έτος

* αντλίες καυσίμων στο πεζοδρόμιο: 113,00 €/τεμ./έτος

* δεξαμενές καυσίμων στο υπέδαφος των πεζοδρομίων: 14,00 €/m3/έτος

γ) Προστέθηκαν τιμές και τα πρατήρια του εθνικού δικτύου, οι οποίες καθορίζονται στο 20% επιπλέον των τιμών του Βόλου – Ν. Ιωνίας, με ανάλογες στρογγυλοποιήσεις των δεκαδικών, δηλαδή:

* είσοδος – έξοδος πρατηρίων: 12,00 €/τεμ./έτος

* αντλίες καυσίμων στο πεζοδρόμιο: 194,00 €/τεμ./έτος

* δεξαμενές καυσίμων στο υπέδαφος των πεζοδρομίων: 24,00 €/m3/έτος

Στο εξής θα πληρώνουν και τα ΚΤΕΛ για τις καταλήψεις πεζοδρομίων με αυτόματους πωλητές εισιτηρίων. Σε Βόλο και Νέα Ιωνία θα πρέπει να πληρώνουν 300 ευρώ και στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες 150 ευρώ, το τετραγωνικό, ανά έτος.

Το ΚΤΕΛ θα πρέπει να πληρώνει και για τα διαφημιστικά πλαίσια με 150 ευρώ , το έτος για κάθε τεμάχιο. Για τα διαφημιστικά πλαίσια πεζοδρομίων η τιμή αυξάνεται από τα 0,59 ευρώ την εβδομάδα σε 1 ευρώ.

Το γεγονός ότι η πρόταση της κ. Νατάσσας Οικονόμου για τα τέλη διαφοροποιήθηκε από αυτή των Υπηρεσιών, προκάλεσε τον κριτικό σχολιασμό του εκπροσώπου της μειοψηφίας κ. Μουλά.

«Δεν μπορείτε να περάσετε την πολιτική βούληση μέσα από τις υπηρεσίες σας. Και όταν υπάρχει τέτοια διαφωνία είναι ομολογία αποτυχίας», είπε ενώ αποκάλεσε την αντιδήμαρχο «χαρατσοβόρα».

 

Από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου

Καθορίστηκαν τα τέλη για τα κοιμητήρια

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου καθόρισε χθες τα τέλη και δικαιώματα χρήσης των διαδημοτικών κοιμητηρίων.

Στο κοιμητήριο θέση Κούκος, Αγ. Γεωργίου Ιωλκού, Αγ. Παρασκευής, Ν. Παγασών, Φυτόκου, Μελισσατίκων, Γλαφυρών, για ταφή τριετούς διάρκειας θα ισχύσουν οι παρακάτω τιμές: Ενηλίκων 250 €, παιδιών από 10 έως 16 ετών 150 €, παιδιά από 18 μηνών έως 10 ετών 100 €, νηπίων έως 18 μηνών δωρεάν. Η εκταφή θα κοστίζει 60 ευρώ. Η παράταση ταφής μόνο στο κοιμητήριο των Ταξιαρχών, για κάθε έτος μετά τον τρίτο χρόνο, θα κοστίζει 60 ευρώ. Η τιμή ισχύει για τους υπάρχοντες τάφους τριετούς διάρκειας πέραν της τριετίας).

Οι τιμές αυξάνονται στην παράταση ταφής στον Κούκο και στα κοιμητήρια Αγ. Γεωργίου Ιωλκού, Αγ. Παρασκευής, Ν. Παγασών, Φυτόκου, Μελισσατίκων, Γλαφυρών και διαμορφώνονται ως εξής: 4ος χρόνος 160€ (από 155€ σήμερα), 5ος χρόνος 240€ (από 235€ σήμερα), 6ος χρόνος 500€ (από 400€ σήμερα).

Οι παραπάνω τιμές μειώνονται κατά το ήμισυ στους ανάπηρους Πολέμου και τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.

Η παράταση ταφής μετά από δοκιμαστική εκταφή ελέγχου και μη αποστέωσης στα κοιμητήρια θέσεις Κούκος, Αγ. Γεωργίου Ιωλκού, Αγ. Παρασκευής, Ν. Παγασών, Φυτόκου, Μελισσατίκων, Γλαφυρών) θα κοστίζει: 4ος χρόνος 90 € (από 95€ σήμερα), 5ος χρόνος 90 € (από 95€ σήμερα), 6ος χρόνος 90 € (από 75€ σήμερα).

Οι παραπάνω τιμές μειώνονται κατά το ήμισυ στους ανάπηρους πολέμου και τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.

Για φύλαξη οστών στα οστεοφυλάκια στα Κοιμητήρια θέση Κούκος, Αγ. Γεωργίου Ιωλκού, Αγ. Παρασκευής, Ν. Παγασών, Φυτόκου, Μελισσατίκων, Γλαφυρών και Ταξιαρχών) η τιμή αυξάνεται στα 30 ευρώ από 18 που είναι σήμερα.

Η αφή καντηλιών ορίζεται στα 10 ευρώ το μήνα και η περιποίηση-καθαρισμός του μνήματος στα 15 ευρώ.

Για ανέγερση μνημείου θα κοιμητήρια θα λαμβάνουν 50 ευρώ. Για αγορά μονού τάφου πρέπει να καταβάλλονται 10.000 ευρώ και για αγορά διπλού τάφου 20.000 ευρώ. Η φιλοξενία σε οικογενειακό τάφο θα κοστίζει 250 €, ενώ η εφάπαξ καταβολή δικαιώματος για καθ’ υπέρβαση κατάληψη πρόσθετης έκτασης της δικαιούμενης σε οικογενειακό τάφο 2.000 €

Ο νεκροθάλαμος στον Κούκο κοστίζει για κάθε 24ωρο 25 ευρώ. Το ίδιο και ο ψυκτικός θάλαμος. Παραμονή στο ψυκτικό θάλαμο με τη θέληση ή επιθυμία των συγγενών 120€ ανά εικοσιτετράωρο.

Για όλα τα κοιμητήρια: Διμηνίου, Σέσκλου, Παλιουρίου, Άνω Βόλου, Ανακασιάς, Αγ. Ονουφρίου, Αγριάς, Δράκειας, Ν. Αγχιάλου, Μικροθηβών, Αϊδινίου, Μακρινίτσας (θέση Αλώνια), Κουκουράβας (Μακρινίτσας), Αγ. Γεωργίου Μακρυνίτσας, Κατηχωρίου, Άλλης Μεριάς, Σταγιατών, Πορταριάς, Άνω Λεχωνίων, Κάτω Λεχωνίων, Αγ. Βλάσιου, Στρόφυλου, Παλαιόκαστρου και Αγ. Λαυρεντίου.

Οι τιμές για ταφή τριετούς διάρκειας έχουν ως εξής: Ενηλίκων 100 €, παιδιών από 10 έως 16 ετών 50 €, παιδιά από 18 μηνών έως 10 ετών δωρεάν, νηπίων έως 18 μηνών δωρεάν.

Η εκταφή θα κοστίζει 60 ευρώ και η παράταση ταφής με την επιθυμία των συγγενών 4ος χρόνος 40€, 5ος χρόνος 60€, 6ος χρόνος 100€.

Για παράταση ταφής μετά από δοκιμαστική εκταφή ελέγχου και μη αποστέωσης ισχύουν οι τιμές στο ήμισυ του αντίστοιχου έτους. Για φύλαξη οστών θα καταβάλλονται ετησίως 20 ευρώ ετησίως και για τοποθέτηση οστών σε προκατασκευασμένες οστεοθήκες 410€.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το