Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Έκλεισε και το Γαστρεντερολογικό στο Νοσοκομείο Βόλου

00nosokom

Χωρίς γαστρεντερολόγο βρίσκεται από χθες το Νοσοκομείο Βόλου και η μόνη προσωρινή λύση είναι να τοποθετηθεί κάποιος επικουρικός γιατρός με την αντίστοιχη ειδικότητα. Η μοναδική γαστρεντερολόγος που απέμεινε τον τελευταίο χρόνο, αποχώρησε υποβάλλοντας την παραίτησή της και πλέον κάνει χρήση της αδείας της. Την ίδια στιγμή άγονη απέβη η προκήρυξη για την πρόσληψη επικουρικού γιατρού με την ειδικότητα του ογκολόγου παθολόγου και πλέον η Μονάδα Χημειοθεραπείας αδυνατεί να αντιμετωπίσει νέα περιστατικά.

Όλο και εντείνονται τα προβλήματα στο Νοσοκομείο Βόλου. Το Γαστρεντερολογικό Τμήμα που τον τελευταίο χρόνο λειτουργούσε με μόνο μία γιατρό, ουσιαστικά από χθες παραμένει κλειστό, που συνιστά ταλαιπωρία για εκατοντάδες ασθενείς, οι οποίοι θέλουν να εξεταστούν για διάφορες παθήσεις. Παράλληλα δημιουργείται και εσωτερικό πρόβλημα στις Παθολογικές Κλινικές, καθώς η συμβολή της γαστρεντερολόγου ήταν καθοριστική.

Με τον όγκο εργασίας να αυξάνεται συνεχώς, ήταν σχεδόν αδύνατον η διαχείριση των περιστατικών να γίνεται μόνο με ένα γιατρό. Το Τμήμα δεν ενισχύθηκε έγκαιρα και έτσι από χθες η μοναδική γιατρός που απέμεινε, κάνει χρήση της αδείας από την παραίτηση που υπέβαλε πριν 20 ημέρες.

Ο αναπληρωτής διοικητής κ. Γιάννης Ντόκος υπογράμμισε ότι «έχουμε ζητήσει να καλυφθεί όσον το δυνατόν συντομότερα η θέση της γαστρεντερολόγου με έναν επικουρικό γιατρό, θέση που έχει ήδη εγκρίνει το υπουργείο Υγείας. Μέσα στον Ιούλιο ελπίζουμε να έχει καλυφθεί το κενό και να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς.

Στο μεταξύ, πρόβλημα δημιουργείται και στη Μονάδα Χημειοθεραπείας. Το υπουργείο Υγείας είχε εγκρίνει την πρόσληψη επικουρικού γιατρού με την ειδικότητα του ογκολόγου-παθολόγου. Ωστόσο δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη θέση από γιατρό, με αποτέλεσμα το Νοσοκομείο Βόλου να συνεχίσει να διαθέτει μόνο έναν ογκολόγο-παθολόγο. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της τοπικής ένωσης νοσοκομειακών γιατρών κ. Νίκος Χαυτούρας, πλέον, όπως έγινε η ενημέρωση από η Μονάδα Χημειοθεραπείας, υπάρχει αδυναμία αντιμετώπισης νέων περιστατικών. Και αυτό είναι ένα νέο πρόβλημα.

Παράλληλα, με επικουρικό γιατρό που ήρθε από το Νοσοκομείο Καρδίτσας, λειτουργεί αυτές τις ημέρες η Κλινική ΩΡΛ, καθώς ο αποσπασμένος γιατρός που εργαζόταν μέχρι πρότινος εκεί, επέστρεψε στο Νοσοκομείο Λάρισας, ενώ ο μοναδικός μόνιμος γιατρός στο Νοσοκομείο, έχει λάβει ολιγοήμερη άδεια. Πάντως υπάρχει η ελπίδα ότι πολύ σύντομα η ΩΡΛ Κλινική θα διαθέτει δύο επικουρικούς γιατρούς με αυτή την ειδικότητα.

Τέλος, σε ένταση βρίσκονται και οι ειδικευόμενοι γιατροί, οι οποίοι είναι απλήρωτοι για τις πρόσθετες εφημερίες που εκτελούν, εδώ και αρκετούς μήνες. Οι ειδικευόμενοι γιατροί θα συναντηθούν με τη διοίκηση του Νοσοκομείου και είναι αποφασισμένοι να δώσουν διορία δύο εβδομάδων για να καλυφθεί το πρόβλημα. Διαφορετικά δεν αποκλείεται να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το